26230 73 093 info@caneplexbio.gr

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

 

Σχεδιαζοντασ το μελλον

Η εταιρεία ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ – CANE PLEX ιδρύθηκε το 1963 απο τον Μιχαήλ Μιχαλάκη, έχοντας έδρα την Μανολάδα Ηλείας, με αντικείμενο έως και σήμερα την κατασκευή καλαμωτών, με σχιστό ή ολόκληρο καλάμι με αρχικό σκοπό την εξαγωγή.

Το 1976, περίπου, ξεκίνησε η διάθεση και στην ελληνική αγορά, σε ξενοχειακές επιχειρήσεις, campings, επαγγελματικούς χώρους αλλά και ιδιωτικές κατασκευές. Γενικά, όπου υπάρχει ανάγκη για προστασία από τον ήλιο, τον αέρα αλλά και για διακοσμητικές ανάγκες.

Είναι η μοναδική καθετοποιημένη μονάδα στον τομέα της, διαθέτοντας δικές της φυτείες, είτε ιδιόκτητες είτε με μακροχρόνιες μισθώσεις από το δημόσιο, συνολικής έκτασης περίπου 450 στρεμάτων.

Για την άρδευση χρησιμοποιείται νερό από τα ποτάμια χωρίς να εξαντλούνται υπόγεια αποθέματα.  Για ενδυνάμωση των φυτειών  και μεγιστοποίησης της παραγωγής δεν χρησιμοποιούνται καθόλου λιπάσματα η χημικά παρά μόνο τα υπολείματα των καλαμιών μετά την επεργασία τους (φύλλα και άχρηστα κομμάτια, κομποστοποιημένα).

Η ιστορία μας

1963

ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

1976

ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

1987

ΕΝΑΡΞΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

1997

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΦΥΤΕΙΩΝ

2010

ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΔΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ ΜΑΣ

2013

ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

2014

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ HEAT TREATMENT ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

2019

ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΡ ( NATIONAL ORGANIC PROGRAM)

2021

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΡ, Η ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΗ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

H εταιρεία CANEPLEX – ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ το 2013 γιόρτασε τα 50 χρόνια της ιδρυσής της από τον Μιχαήλ Μιχαλάκη. Είναι η μοναδική εταιρεία που εδώ και 50 χρόνια παράγει καλαμωτές από διετές καλάμι (δύο χρόνια στην ρίζα του), ένα πραγματικά παραδοσιακό ελληνικό προϊόν που εξάγεται σε 6 χώρες.

Η συγκομιδή των καλαμιών, αποκλειστικά ποικιλίας ARUNDO DONAX (τα συγκεκριμένα είναι υδρόφιλα και όχι υδρόβια), γίνεται αποκλειστικά τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, που είναι παγωμένοι οι χυμοί του καλαμιού και βρίσκονται στην ρίζα του.

k

Το διετές καλάμι έχοντας μείνει δύο χρόνια στην ρίζα έχει σκληρύνει εξωτερικά, υλοποιούμενο από την φύση ένα είδος υάλωσης. Παράλληλα έχει αποκτήσει το πραγματικό κίτρινο χρώμα του καλαμιού.

k

Επειδή έχει αποβάλλει το 85% της υγρασίας του, δεν παρουσιάζει καμμία συρρίκνωση μετά την τοποθέτηση των καλαμωτών στις κατασκευές, που θα δημιουργούσε μεγαλύτερα κενά ανάμεσα στα καλάμια. Ταυτόχρονα μπορεί να συντηρηθεί όπως και τα ξύλα.

k

Λόγω της εξωτερικής σκλήρυνσης είναι πάρα πολύ δύσκολο να προσβληθεί από κάθε είδους έντομα (σκώρους, σαράκι, κλπ). Στις αποθήκες μας, όπου και αποθηκεύονται οι καλαμωτές μας, πραγματοποιούνται προληπτικά μηνιαίοι υποκαπνισμοί.

Η διάρκεια ζωής του διετούς καλαμιού στις κατασκευές, είναι διπλάσια από κάθε είδους καλαμιού.

Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από την πρώτη συγκομιδή (χειμώνας του 1963) και επειδή στην αγορά υπάρχουν πολλών ειδών “καλαμωτές”, η εταιρεία προχώρησε στην αλλαγή συσκευάσιας των δεμάτων της. Έτσι λοιπόν, από εδώ και στο εξής, οι αυθεντικές καλαμωτές «Caneplex», θα είναι πακεταρισμένες με πλαστικό τσέρκι, με το λογότυπό της και την ένδειξη:καλάμι διετούς καλλιέργειας.

Έτσι οι πελάτες θα γνωρίζουν οτι ΜΟΝΟ οι καλαμωτές που θα έχουν το συγκεκριμένο τρόπο συσκευασίας, θα είναι παραγωγής της CANEPLEX – ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ.

Επικοινωνία

 

  Καλαμωτές caneplex, Μανωλάδα Ηλείας
27 052, Ελλάδα

  info@caneplexbio.gr

  26230 73 093

  26230 72 470


Η πρώτη βιοτεχνία πανευρωπαϊκά με οργανική – βιολογική πιστοποίηση NOP, λόγω καλλιέργειας καλαμιών και όχι τυχαίας κοπής τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ CANEPLEX, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΕΤΟΥΣ ΚΑΛΑΜΙΟΥ, ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

This will close in 0 seconds

elGreek